Musici

Ensemble Montage werd in 2012 opgericht door pianiste/violiste Annemieke Boot en altvioliste Annemieke Huls. Samen met celliste Judit Berendschot vormen zij de vaste kern van het ensemble, die samenwerkt met diverse andere musici. De leden van Ensemble Montage studeerden aan gerenommeerde conservatoria zoals de Royal Academy in Londen, de Hogeschool der Kunsten Utrecht en de Universität Mozarteum in Salzburg.

Als freelancers bij verschillende nationaal en internationaal vermaarde ensembles en orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, London Symphony Orchestra en het Mozarteum Orchester Salzburg hebben de jonge musici hun sporen verdiend in de professionele muziekwereld.

Annemieke Huls

Annemieke speelt als freelance altvioliste bij diverse orkesten, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, De Filharmonie Antwerpen en het Mozarteum Orchester Salzburg. Daarnaast is zij artistiek leider van Ensemble Montage en adviseur voor het Fonds Podiumkunsten. Annemieke behaalde haar masterdiploma bij Gisella Bergman en Esther van Stralen, en studeerde postgraduate aan het Mozarteum in Salzburg, bij Veronika Hagen (altvioliste Hagen Quartett) en Milan Radič (solo-altist Mozarteum Orchester Salzburg). Annemieke bespeelt een altviool gebouwd door Christian Bayon in Lissabon, 2016.

Judit Berendschot

Judit Berendschot studeerde cello aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Jan-Ype Nota en Michel Strauss. Haar Master opleiding vervolgde ze aan de Royal Academy of Music in Londen bij professor David Strange. Judit heeft een voorliefde voor orkestspel. Ze speelde onder meer mee met het LSO String Experience Scheme van het London Symphony Orchestra en het Orchestra Europa. Tegenwoordig werkt Judit voornamelijk bij het London Symphony Orchestra. Naast haar interesse in het orkestspel, speelt Judit ook graag kamermuziek. Ze was de celliste van verschillende ensembles en gaf vele concerten, onder andere in St-Martin-in-the-Fields en de Wigmore Hall in Londen. Ze heeft een Jaap Bolink cello in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds.

Willemijn Knödler

Willemijn Knödler studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam, en behaalde haar Masterdiploma aan de Royal College of Music in Londen, waar zij onder andere studeerde bij Monique Bartels, Gregor Horsch, Doris Hochscheid en Melissa Phelps. Willemijn is te horen op binnen- en buitenlandse podia, en was onlangs te horen als solist met onder andere de celloconcerten van Haydn, Schumann en Tchaikovsky. Ook speelt ze graag kamermuziek in verschillende bezettingen, zoals in Duo Macchiato met violiste Mariana Hutchinson, met pianiste Claudette Verhulst en met Ensemble Montage. Willemijn is geïnspireerd door beeld, verhaal en het gebruik van meerdere zintuigen in het presenteren van haar concerten, waardoor zij graag interactief en interdisciplinair te werk gaat. Hiernaast remplaceert zij in verschillende Nederlandse orkesten. Als cellodocent is zij verbonden aan de muziekscholen van Leiderdorp en Delft, en bij 'Pi: muziek voor kleuters' aan het Koninklijk Conservatorium.

Annemieke Boot

Annemieke Boot, studeerde bachelor piano bij Paul Komen en viool bij Ilona Sie Dhian Ho en Florian Donderer op het Prins Claus Conservatorium. Voor piano studeerde zij succesvol af voor de Masters Degree op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Klara Würtz. Momenteel volgt zij lessen bij Marja Bon. Annemieke is als uitvoerend musicus erg actief op het gebied van de kamermuziek en was daarnaast tot 2011 werkzaam als correpetitor aan het Prins Claus Conservatorium. In 2010 zette zij met veel succes een eigen lespraktijk op in Amersfoort. Met collega Mara van Pommeren ontwikkelde Annemieke een bijzondere pianolesmethode voor jonge kinderen. Deze verscheen in november 2013.

Lianne van den Berg

Lianne studeerde viool aan het Prins Claus Conservatorium bij Ilona Sie Dhian Ho, bij Benzion Shamir in Rotterdam en sloot haar master opleiding af bij Johannes Leertouwer aan het Conservatorium van Amsterdam.
Zij werkte in 2007 en 2008 in het Orquesta Filarmonica van Santiago de Chile en heeft sinds 2010 een baan als plaatsvervangend aanvoerder tweede viool in het Noord Nederlands Orkest.
Naast haar orkestwerk speelt Lianne in een band, The Savage Five, die bestaat uit de Ierse singer-songwriter Suzanne Savage en een vernieuwende strijkformatie die klassieke klanken combineert met pop- en jazzelementen.
Daarnaast heeft Lianne een privépraktijk als viooldocent.

Musici die meewerken aan projecten van Ensemble Montage

Willemijn Steenbakkers, Anna Steenhuis, Mariana Hutchinson Siemers, Nina Popotnig, Lieske Deij, Annemarie van Viegen - viool
Lidwine Dam, Iteke Wijbenga - altviool
Hugo Smit, Eleanore Tan - cello
Julianne Vogel, Lonneke Regter - contrabas
Yaso Romero Fernandes, Johanneke Vogel, Janneke Vis, Ilda Simonian - zang
Hannah de Witte - fluit
Arthur Klaassens - hobo
Jesse Faber, Rolinka Niers, Anna voor de Wind - klarinet
Jiří Kadeřábek - componist